CiddiGazete- CHP, Ankara'nın 3 ilçesinde seçilme şansı olmayan eski İyi Partili isimleri aday gösterdi.

Bugün yapılan CHP Parti Meclisi toplantısında Ankara Keçiören belediye başkan adaylığına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geçen hafta atanan başdanışmanı eski İyi Partili Mesut Özarslan, Altındağ belediye başkan adaylığına İyi Parti eski belediye meclis üyesi ve milletvekili adayı ABB iştiraki Belpa'nın eski genel müdürü Ramazan Değerli, Çamlıdere'ye de İyi Parti Çamlıdere eski ilçe başkanı Mehmet Cengiz'in aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

ETİMESGUT OLMADI, KEÇİÖREN'İ VERDİLER

2019 seçimlerinden sonra İyi Parti'nin referansıyla ABB iştiraki Portaş'ta çalışmaya başlayan Mesut Özarslan, sonraki süreçte CHP'ye yakınlaştı. Önce Etimesgut belediye başkan adaylığına oynayan Özarslan, kabul görmeyince yaklaşık bir hafta kadar Mansur Yavaş'ın "başdanışmanı" gösterildi. Mesut Özarslan, Yavaş'ın referansıyla Keçiören'de CHP'nin belediye başkan adayı oldu.

Belediye meclis üyesi ve milletvekili seçilemeyen Ramazan Değerli ise Eylül 2022'de Belpa'da genel müdür olarak görev yaparken iddialar karşısında istifası alınmış, yerine Yılma Durak'ın oğlu Çağrı Durak atanmıştı.

CHP'NİN EN ZAYIF OLDUĞU İLÇELER

- 2019 yerel seçimlerinde CHP Keçiören'de aday çıkarmadı. Seçimde AKP yüzde 63,65, İyi Parti 30,89, Saadet Partisi ise 1,84 oranında oy aldı. (Seçime katılan ilk üç parti)

Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi Zafer Partisi'nde istifa bilmecesi

- 2019 yerel seçimlerinde CHP Altındağ'da da aday çıkarmadı. Seçimde AKP yüzde 64,43, İyi Parti yüzde 27,37, BBP de 3,49 oranında oy aldı. (Seçime katılan ilk üç parti)

- 2019 yerel seçimlerinde CHP Çamlıdere'de aday çıkarmadı. Seçimde AKP yüzde 73,78, İyi Parti yüzde 22,25, BBP de 3,24 oranında oy aldı. (Seçime katılan ilk üç parti)