CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Bursa’nın ilçelerindeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Konuşmasına tedavi gördüğü hastanede bugün vefat eden yazar Alev Alatlı ile dün vefat eden, Türk sosyolojisinin anıtlarından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan’ı anarak başlayan Erdoğan, "Vefatını yola çıkarken derin bir teessürle öğrendiğimiz Alev Alatlı hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli münevverlerden, perspektifler sunabilen, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı hocamıza, eserleri ve fikirleriyle aramızda yaşamaya devam edecektir. Merhumenin ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı diliyorum.

Dün vefat eden, ülkemizin önde gelen sosyologlarından Prof. Dr. Orhan Türkdoğan'a da Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Orhan hocamızın ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum" dedi.

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

TOFAŞ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım töreninde yaptığı konuşmada muhalefeti eleştiren Erdoğan özetle şunları söyledi:

İyi Parti'den kurultay açıklaması İyi Parti'den kurultay açıklaması

“CHP'nin halini görüyorsunuz. Herkes bir köşe başına yapışmanın derdinde. Ne ülkenin hali ne şehirlerimizin durumu umurlarında değil. Daha düne kadar ittifak içinde oldukları partileri bile gözleri görmüyor, çiğneyip geçiyorlar. Kendi arkadaşlarına ve müttefiklerine bu derece hoyratça davrananların şehirlerimizde yaşayanlara şevkat göstermesi mümkün mü?

Her ne kadar mahalli seçim de olsa 31 Mart’ta istismar edebilecekleri bir sonuç almayı umuyorlar. Milletimiz tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak bu hevesleri bir kez daha kursaklarda bırakacak

AKP'DEN AYRILANLAR

Bu seçimlerde, partimizi ve Cumhur İttifakımızı temsilen, adaylarımızın her biri birer yol arkadaşımızdır. Bu uzun hizmet maratonunda, yolda kalanlar, yolunu kaybedenler, yolunu değiştirenler olmuştur… Bundan sonra da olacaktır. Kendi tercihleriyle başka yollara yönelenleri, milletimizin takdirine havale ediyorum. Önemli olan ana gövdenin istikametini koruması, mayasını muhafaza etmesi, gözünü hedeflerinden ayırmamasıdır.

BURSA'DAKİ ADAYLAR

Erdoğan konuşmasının ardından ilçe belediyelerindeki başkan adaylarını açıkladı. AKP’nin Bursa’nın ilçelerindeki adayları şöyle:

Büyükorhan: Kamil Turan

Gemlik: Refik Yılmaz

Gürsu: Mustafa Işık

Harmancık: Yılmaz Ataş

İnegöl: Alper Taban

İznik: Kağan Mehmet Usta

Karacabey: Ali Özkan

Keles: Ali Doğru

Kestel: Ferhat Erol

Mudanya: Gökhan Dinçer

Mustafakemalpaşa: Ahmet Beygirci (Cumhur İttifakı)

Nilüfer: Celil Çolak

Orhaneli: Ali Osman Tayır

Orhangazi: Bekir Aydın

Osmangazi: Mustafa Dündar

Yenişehir: Davut Aydın (Cumhur İttifakı)

Yıldırım: Oktay Yılmaz