CiddiGazete- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir’i ziyaret etti. Balıkesir temaslarına CHP örgütleri ile başlayan Akın daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) ile devam etti.

Ziyaretleri esnasında ülke gündemini değerlendiren Ahmet Akın, altılı masanın çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

“Millet İttifakı diyoruz. 6 ayrı parti lideri şu an Türkiye’nin geleceği için bir arada. Her birimiz Türkiye'nin sorunlarını çözmek istiyoruz. Türkiye'yi içinde bulunduğu bu tablodan çıkarmak istiyoruz. Daha yaşanabilir Türkiye olsun diye mücadele ediyoruz.”

ESNAFIN SORUNLARI

Esnafın sorunlarına da değinen Akın, iktidara geldiklerinde esnaf bakanlığını kuracaklarını belirterek, “Esnaf da perişan halde. Siftahsız dükkan kapatıyor. Bir süre sonra da kepenklerini kapatıp iş aramaya başlıyor. Borcunu ödeyemez durumda. Bırakın borcunu, elektriğini, kirasını ödeyemez durumda. Esnafın esnaf kredi kooperatiflerinden veya bankalardan aldıkları kredilerini ödeyemediğini bilmeyen, duymayan kalmadı ama iktidarın umrunda değil.

Biz bu borçların faizlerini sileceğiz. Esnaf rahat nefes alsın. 'Bu devlet bana sahip çıkıyor' desin. Esnaf bugün derdini nereye anlatacak? Bir bakanlık var mı? Milyonlarca esnaf var, Allah nasip ederse göreceksiniz, esnaf bakanlığı kuracağız. Esnafın derdini anlatacağı bir yer olsun istiyoruz.”

ÇİFTÇİNİN DURUMU

AKP iktidarının çiftçiyi de sahipsiz bıraktığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Eğer çiftçiyi toprağa küstürürseniz çiftçi ekmez. Çiftçi, ektiği ürünün karşılığını alamazsa ekmez, zarar eder. Eğer siz çiftçiye pahalı mazot verirseniz çiftçi ne yapacak? İlacı pahalı, gübresi pahalı, tohumu pahalı olursa ne yapacak? İktidarımızda çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerinden ve bankalardan aldıkları kredilerin faizlerini ilk bir hafta içinde sileceğiz” dedi.