CiddiGazete - TBMM Genel Kurulu'nda Saadet Partisi grubunun kamuda birden fazla görevlendirme ve maaş alan kamu görevlilerinin araştırılmasına ilişkin verdiği önergenin öne alınması önerisi AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

Önergeye ilişkin konuşan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, "Her yasal olan hak değildir, her yasal olan helal değildir. Onun için kamu kesiminde birden fazla görevlendirme ve çoklu maaş uygulamalarının boyutlarının araştırılması gerekmektedir. Eski milletvekili, bakan, meclis başkanı, belediye başkanı, belediye başkan yardımcısı gibi unvanlarla, danışman, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi olarak atanıp, kamuda kendilerine adeta ulufe dağıtılan bu siyasetçilerin zurnacıya ya da davulcuya kaçmasın diye mi acaba bu konularda görevlendirdiklerini de kamuoyunun taktirine sunuyorum" dedi.

İşte randevunun yeri ve saati İşte randevunun yeri ve saati

İyi Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesi yayınlandığını hatırlatarak, "Sayın Bakan bu genelgeyi yayınlarken, kendi çalışma arkadaşlarının ballı maaşlarından bile habersiz. Bakan yardımcıları, bürokratlar, sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce cumhurbaşkanı danışmanları, TÜPRAŞ, PETKİM, Eximbank ve Türk Telekom gibi birçok kuruldan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var. 11 maaş alan cumhurbaşkanı danışmanı var. Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla bu kadar fahiş maaş alacak ne yapıyorlar" diye sordu.