CiddiGazete- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından terör örgütleri MLKP, TKP/ML ve MKP'nin cezaevleri yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla 15 şüpheliyi yakaladı. Emniyet mensupları, Dem Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun evine de operasyon yaptı. Terör örgütü MLKP üyesi olan Sıtkı Güngör, Çiçek Otlu'nun evinde yakalandı. Otlu'nun evinde yapılan aramada cezaevindeki örgüt üyelerine ait mektuplar ve dokümanlara ulaşıldı.

Eski HDP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanlığını da yapan Güngör hakkında daha önce de sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 10 yıla hapis istemiyle dava açılmıştı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi İyi Parti kurultayında Kodaz sürprizi

Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun ikamet adresinde, emniyet ekiplerince arama yapıldığı yönündeki haberlere ilişkin kamuoyu ile bilgi paylaşılması gereği duyulmuştur.
Silahlı terör örgütleri MLKP, TKP/ML, MKP'nin cezaevindeki üyelerine para gönderdiği belirlenen şahıslara yönelik 27.02.2024 tarihinde İstanbul merkezli operasyonlar düzenlenmiş, 15 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.
Gözaltına alınanlar arasında bulunan S.G. isimli şahsın, Üsküdar ilçesinde 2014 yılından beri ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı, bu adreste aynı zamanda bir siyasi parti milletvekilinin de ikamet ettiği, söz konusu ikameti silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan Yeşil Kategoride aranan S.A. isimli şahsın da kullandığı tespit edilmiştir.
Adreste yapılan aramada;
- Şahısların cezaevinde bulunan örgüt üyeleri ile haberleşmesine ilişkin dokümanlar,
- Çok sayıda dijital materyal ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir.
Konu ile ilgili soruşturma devam etmektedir."