CiddiGazete- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) saat 10.42'de Marmara Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. İstanbul ve çevresinde de hissedilen depremin merkez üssünün Gemlik Körfezi olduğu belirtildi. AFAD, aynı bölgede ayrıca 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu da bildirdi.

Sinan Ateş'in eşine 'Bahçeli' sorusu Sinan Ateş'in eşine 'Bahçeli' sorusu

AFAD: OLUMSUZLUK YOK

Depremlerle ilgili AFAD'dan yapılan açıklama şöyle: "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.