CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, önce tüm partilerde yer alan ülkücülerin tek parti altında toplanması gerektiğini söyledi; daha sonra adres olarak Cumhur İttifakı'nı gösterdi! Ankara Milletvekili Destici, AKP hükümetinin ülkücülerin taleplerini karşılayacak bir siyaset ortaya koyduğunu iddia etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

- Aynı kulvarda olan partilerin birleşmesi daha mı doğrudur; evet daha doğrudur. Ben şahsen Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin, bir ülkücü olarak, Türk milliyetçisi olarak tek parti çatısı altında olmasını çok arzu ederim.

- Ben Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak bunu açık yüreklilikle ifade ediyorum. Bir ülkücü olarak bunu çok arzu ederim.

- Bütün Türk milliyetçileri bir çatı altında olsa... Bu benim idealim...

- Türkiye'de kim kendisini ülkücü, Türk milliyetçisi olarak vasıflandırıyorsa, kim kendisini böyle görüyor ve tanımlıyorsa ben hepsinin birliğinden bahsediyorum.

- Bu niyetle bir yola girildikten sonra buna çözüm bulunur.

- Milliyetçi Hareket Partisi elbette ki Türk milliyetçisi ve ülkücü bir partidir. Büyük Birlik Partisi ülkücü ve Türk milliyetçisi bir partidir. İyi Parti'de Türk milliyetçileri, ülkücüler vardır. Ak Parti'de Türk milliyetçileri, ülkücüler vardır. Diğer partilerde az da olsa vardır.

ADRES GÖSTERDİ!

Gazetecilerin ısrarla, "Ülkücüler hangi çatı altında toplanmalı" sorusuna Mustafa Destici şu cevabı verdi:

"Şu anda Cumhur İttifakı kısmen bunu karşılıyor!"

FURKAN YAZICIOĞLU AÇIKLAMASI

Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nun "delege yapılmadığı" ile ilgili serzenişi de sorulan Mustafa Destici, konudan haberdar olmadığını iddia etti. Furkan Yazıcıoğlu'nun kongreye çağrılmadığından şikayet ettiğinin aktarılması üzerin Destici, "Biz kongreyi sadece delegelerle yaptık" ifadesini kullandı.

Mustafa Destici, Furkan Yazıcıoğlu'nun delegelikle ilgili bir talebinin olmadığını, bildiği kadarıyla kendisinin öğrenci olduğunu belirtti.

ÇAKICI SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Destici'ye, Cumhur İttifakı Ortağı Devlet Bahçeli'nin "Alaattin Çakıcı ülküdaşımdır" sözü hatırlatılarak düşünceleri soruldu. Mustafa Destici, farklı konulara değinerek Alaattin Çakıcı'yla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.