CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tartışma yaratan AKP- HDP görüşmesine dair yaptığı açıklamada, "AK Parti daha önce de Meclis'te HDP ile görüşmeler yaptığı için bu durum yadırganmıyor. Bu durum sadece şu anda 6'lı masa tarafından istismar ediliyor" dedi.

"MUHALEFET, KENDİ ÜZERİNDEKİ SÖYLEMİ ATMAK İSTİYOR"

Siyasi arenadaki keskin "u" dönüşleriyle gündeme gelen Destici,  "Muhalefet üzerinde şöyle bir algı var. Siz Ankara'yı, İstanbul'u, Adana'yı ve Mersin'i HDP oylarıyla kazandınız. Onlar da buna karşı 'Bakın AK Parti de görüşüyor' diyorlar. Tamam da AK Parti senin gibi seçim işbirliği ya da ittifak yapmıyor. AK Parti'nin yaptığı, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te grubu olan bir parti ile paylaşmak. Ha ben BBP lideri Mustafa Destici olarak gitmem" dedi.

"HDP İLE GÖRÜŞEN PKK İLE GÖRÜŞÜYOR DEMEKTİR"

Mustafa Destici, altı ay önce Trabzon'da yaptığı açıklamada ise HDP ile görüşmenin terör örgütü PKK ile görüşmekle eşdeğer olduğunu savunarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"PKK NEYSE HDP ODUR"

"Türkiye'de hangi siyasi parti olursa olsun, PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile iş birliği yapmamalıdır, yapamamalıdır. Çünkü PKK neyse HDP odur, bir farkı yoktur. Kimse bizi aldatmaya kalkmasın. Bu millet saf değil, bu millet gerçeği görüyor. Eğer CHP ya da DEVA Partisi ya da Gelecek Partisi ya da Saadet Partisi ya da İyi Parti'nin herhangi bir sözcüsü, Millet İttifakı eğer HDP ile görüşüyorsa bu ayan beyan PKK ile görüşüyor demektir. Kimse bizim aklımızla oynamaya kalkmasın, bizim zekamızla alay etmeye kalkmasın. Kim HDP ile görüşüyorsa, PKK ile görüşüyor demektir."