CiddiGazete- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısı yaptı. Destici, Kızılay Başkanı, “Sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır” ifadesini kullandı.

AMELİYATLAR ERTELENİYOR

Dijital yayıncı Adem Metan’ın, “Kan stoklarının azlığı sebebiyle bazı ameliyatlar ertelenmeye başlamış. Çağrılara rağmen kan verme arzusunu yeşertmeyen vatandaşlarımızın olduğu belli. Duyarlı vatandaşlarımıza tekrar bir çağrı yapmış olalım. Umarım Kızılay yönetimi de bu durumla ilgili bir özeleştiri yapıyordur” twitini alıntılayan Mustafa Destici şu mesajları paylaştı:

'BAĞIŞLARIN ÖNÜNDE BARİYER'

“Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, onbinlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır.

Vatandaşlarımıza çağrımız ise, ‘Pireye kızıp yorganı yakmayalım.’

Sağlığı müsait olan insanlarımız mutlaka Kızılay’ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapmalı ve hiçbir hastamız kan bulunamadığı için mazallah hayatını kaybetmemelidir.”

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Öte yandan Kızılay’dan “Önemli Çağrı” başlığıyla yapılan duyuruda ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğü belirtildi. Bu düşüşün sebepleri şöyle açıklandı:

  • Her yıl Ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş,

  • Afet illerimizde kan bağışı alınamaması ancak ihtiyacın sürmesi,

  • Ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması.

Kızılay’dan yapılan çağrıda kan bekleyen hastaların mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlar kan bağışına davet edildi.

Kızılay’ın ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluş olduğu vurgulandı.

Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Kızılay'ın web sitelerinden randevu alabilecekleri belirtildi.