CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısının arkasında ABD'nin olduğunu söyleyerek taziye mesajını kabul etmedi. Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli de MHP'nin bugünkü grup toplantısında ABD'ye karşı sert ifadeler kullanarak şöyle dedi:

- ABD'nin bölücü teröre bakışıyla zillet ittifakının bakışı arasında bir fark göreniniz var mıdır? ABD'nin sahte ve samimiyetsiz taziye mesajlarıyla zillet ittifakının bu neviden mesajı arasında en küçük bir çelişki göreniniz olmuş mudur?

- Suriye veya Irak'taki terörist kamplarda eğitilip terör eylemi amacıyla canlı ceset gibi Türkiye'ye sızan ya da sızdırılan canilere hedef listesi veren, stratejik ve kalabalık mahallere gönderen hiçbir ülke dost değildir, dürüst değildir, esasen müttefik de değildir.

- Terörizmle hesaplaşmak Emperyalizmin bizatihi varlığıyla hesaplaşmak demektir. Biz terörizmin kaynağını sınırlarımızın mücavir alanlarında değil, Washington başta olmak üzere yabancı ülkelerin başkentlerinde olduğunu, bunun da saklanacak gizlenecek bir yanının kalmadığını biliyor ve görüyoruz."

ERDOĞAN, BİR ARAYA GELDİĞİ BİDEN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Endonezya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanı Joe Biden ile de bir araya geldi. Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

BİDEN'DAN TERÖR SALDIRISI İÇİN TAZİYE

Biden, ikili görüşme sırasında Erdoğan'a, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da taziye dileği için Biden'a teşekkür etti.