CiddiGazete- Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü sebebiyle ülkenin dört bir yanında şehirler bayrak ve Atatürk afişleriyle donatılırken, Elazığ'da Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü, asılan Türk bayraklarını kutlamalar sonrası kaldırdı. DSİ'nin AKP'nin slogan olarak kullandığı "Türkiye Yüzyılı" yazılı flamanın ise binanın girişinden kaldırmadığı görüldü.

Karamollaoğlu nokta koydu Karamollaoğlu nokta koydu

dsi 10312

"DSİ, AKP SEÇİM BÜROSU DEĞİL DEVLET KURUMUDUR"

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'nün Türk bayraklarını kaldırıp "Türkiye Yüzyılı" yazılı flamayı kaldırmamasına tepki gösteren CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü coşkuyla kutladık. Kentimizde caddeler sokaklar Atatürk'ün resimleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. İlimizdeki kamu kurumları binaları da aynı şekilde Türk bayrakları ve Atatürk'ün resimleriyle donatıldı.

Kurumlarımızın bu hassasiyetleri için tüm yöneticilerine teşekkür ederim. Ancak bugün gördüğümüz bir görüntü maalesef bizi üzdü. 29 Ekim'de Türk bayraklarıyla donatılan DSİ 9. Bölge Müdürlüğün'de Türk bayrakları kaldırılırken, Ak Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinde kullandığı 'Türkiye Yüzyılı' yazılı flamanın kaldırılmadığını gördük.

Kentte hiçbir kamu kurumuna asılmayan bu flamanın DSİ'ye asılması ve Türk bayraklarını kaldırarak bu flamanın giriş kapısına asılmasını ahlaki bulmuyoruz. DSİ, Ak Parti'nin seçim bürosu değil, devletin vatandaşa hizmet vermesi için açılan bir devlet kurumudur. DSİ yetkililerine bir an önce yaptıkları bu yanlıştan geri dönmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.