CiddiGazete- İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken dini nikah ile “evlendirmesi” ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması, Türkiye gündemindeki yerini koruyor.

Kadir İstekli’nin Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken istismar ettiği ve anne-babanın istismara izin verdiği iddialarına ilişkin iddianame kabul edilmiş, ilk duruşma günü 22 Mayıs 2023 olarak açıklanmıştı.

Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekildi.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, katıldığı YouTube programında Bülent Deniz'in bu konuya dair sorularını cevapladı.

Dilipak özetle şunları söyledi:

"Birileri bunu istismar ediyor. O aileye, kadına yazık. Hangi psikolojik şartlarda, LGBT lobisinin elinde oyuncak olmuşsa bir kadın, hipnozla kişiliği değiştirilmişse... Bu kadın kendisi öne çıkıp bir şey söylemiyor. Annenin, abinin tanıklığını gördük.

Kalkancı operasyonu gibi operasyon. Kalkancı'yı devlet örgütledi. Senaryosunu yazanlardan bir tanesi Kanada'da haham. Bir tanesi de travesti Sisi.

Oradaki asıl oğlan da Emire Kalkancı. Araştırsınlar. İsmailağa Cemaati'nin içinden örgütlenmiş yapıymış. Yok canım.

Maskaralık devam ediyor. Devlet de bunun gerçeğini açıklasın. Kalkancı'nın halifesi kim? Zülfüyâre dokunur.”