CiddiGazete- Demokrat Parti (DP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Yavuz ile dört yardımcısı istifa ettiklerini duyurdu.

fatma yavuz d1

Fatma Yavuz, Twitter hesabından paylaştığı istifa dilekçesinde "29.06.2022 tarihi itibariyle atanmış olduğum Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkanı görevimden 01.06.2023 tarihi itibariyle kendi isteğimle istifa ediyorum" dedi.

Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Ezgi Akgün Biber, Şilan Ulutaş, Amine İlknur Tombul ve Buse Köseren ile Kadın Kolları Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Durdu Demir ve Özlem Gökdemir de Yavuz'un istifa kararının yer aldığı paylaşımın altına ekledikleri açıklamalarla görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

amine dd1

Amine İlknur Tombul şunları yazdı: "Bu açıklama metnini, şahsi problemlerimin memleket meselesinin önüne geçmemesi için 15 gün ertelenmiş, zafer kutlaması yapılsa dahi yine aynı minvalde yapacağım bir duyurudur. Göreve getirildiğim günden bu yana Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Yavuz, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Genel İdare Kurulu Üyelerimiz ile bir çok çalışma içinde bulunduk. Bu çalışmalara başta Genel Başkanımız Fatma Yavuz'un destekleri ve dirsek temasında olduğum kıymetli Divan üyelerimiz ve GİK Üyelerimizde şahittir. İlk günden bu yana mücadele ederek seçim gününe kadar canla başla çalışmaya, parti adını duyurmaya devam ettik. 01.06.2023 tarihi itibariyle kendi isteğimle Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Bu süreçte bana destek olan ailemden öte gördüğüm Genel Başkanım Fatma Yavuz’a , her zaman divanda birlikte çalışmaktan keyif aldığım Buse Köseren, Şilan Ulutaş, Ezgi Akgün Biber'e ve tüm GİK üyelerimize teşekkürlerimi sunarım."

ezgün a11

Ezgi Akgun Biber şu açıklamada bulundu: "Seçimler sona erdi ve millet sandıkta son sözünü söyledi. Başarı sonucunu herkes üstlenir. Fakat, başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmek sağlam bir duruş gerektirir.

Siyaset büyüklerimize örnek olması umuduyla 'Yeter söz milletindir!' diyerek yola çıktığım ve 6 Ekim 2022 tarihinde başladığım Demokrat Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü Görevimden istifa ediyorum. Bu süreçte omuz omuza beraber mücadele ettiğim Kadın Kolları Genel Başkanımız Fatma Yavuz nezdinde tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim."

durdu d1

Durdu Demir, "Demokrat Parti Kadın Kolları GİK üyeliğinden istifa ediyorum. Ya bir yol bulacağız, eğer ki bir yol bulamazsak yeni bir yol açacağız. Buda böyle biline..." dedi.

Özlem Gökdemir, "Demokrat Parti Kadın Kolları GİK üyeliğinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.