CiddiGazete- Teknoloji şirketi Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in "Lana" ve ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un "Flying Fox" adlı mega yatları, Bodrum koylarına demir attı.

Bill Gates'in Cayman Adaları bayraklı 107 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki "Lana" isimli yatı, Türkbükü Mahallesi açıklarına yanaştı.

Jeff Bezos'un Cayman Adaları bayraklı 136 metre uzunluğundaki "Flying Fox" adlı yatı da yeniden Yalı Mahallesi açıklarındaki koya demirledi.

DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ

28 Ekim 1955 doğumlu olan Bill Gates, mavi yolculuğun ardından Göltürkbükün’de ultra lüks bir villada doğum günü partisi verdi. Gates’in 66’ıncı doğum günü partisine Jeff Bezos başta olmak üzere dünyaca ünlü isimlerin katıldığı öğrenildi.

EGE’DE MAVİ TUR

Türkiye ziyareti sırasında ultra lüks yatıyla Aydın'ın Kuşadası ilçesine gelen, daha sonra İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'ni gezen Gates, Muğla’nın Fethiye ilçesinde de dünyaca ünlü koyları gezdi.

TÜRKİYE ZİYARETİNİN SEBEBİ

Öte yandan Bill Gates’in Türkiye’ye sadece mavi yolculuk ve doğum günü partisi için gelmediği iddia edildi.

New York Post'a konuşan kaynaklar, Gates'in Türkiye’de sürdürülebilir bir çiftlik yaratmak istediğini söyledi. Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi öncesinde Bodrum'da tatil yapan Gates'in Türkiye’den yüzlerce dönümlük arsa baktığı öne sürüldü.

Habertürk’ün aktardığına göre, NY Post’a konuşan kaynaklar, Gates'in eski eşiyle birlikte yönettiği 50 milyar dolarlık Bill&Melinda Gates Vakfı için "Türkiye’de çok büyük sürdürülebilir tarım alanı yaratmak" istediğini söyledi.