CiddiGazete- Putin-Macron görüşmesinden sonuç çıkmadı ama dev masa tüm dünyada alay konusu oldu.

Rusya ve Belarus'un Ukrayna sınırında tatbikata hazırlandığı günlerde Batılı istihbarat birimleri Rusya'nın Kiev'i işgal edebileceğine dair raporlar yayınlarken, tansiyonu düşürmek için birçok ülke de devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta Ukrayna'ya giderek Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşmesinin ardından dün de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'ya giderek Putin ile bir araya geldi.

Dev masanın bir ucunda ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı'nı metrelerce uzaktan selamlayan Putin'in gülümsemesi dikkat çekti.

İkilinin görüştüğü masanın boyutu, görüşmeden çıkan sonucu gölgede bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in dev boyutlardaki konferans salonu masası, uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı'nın bu masa ile Macron'a mesaj verdiği yorumunu yaptı. Fransız diplomatik kaynakları, "Cumhurbaşkanı Macron, Putin'den o kadar çok uzakta oturdu ki birbirlerini tercümeyi dinlemek için verilen kulaklıklar aracılığıyla duydular" yorumunu yaptı.