CiddiGazete- Rusya eski devlet başkanı ve eski başbakanı Dimitriy Medvedev, Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesini durdurmasına ilişkin bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Medveden yaptığı paylaşımda, "Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 gaz boru hattının onaylanması sürecini durdurmak için bir emir yayınladı. Peki. Avrupalıların çok yakında 1.000 metreküp doğalgaz için 2.000 € ödeyecekleri cesur yeni dünyaya hoş geldiniz!"

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasının ardından Almanya Başbakanı Olof Scholz, Kuzey Akım 2 projesinin sertifikasyon sürecinin durdurulduğunu ve dolayısıyla hattın aktif hale gelmeyeceğini açıklamıştı.

Rus doğal gazını Almanya'ya ulaştıracak 1230 kilometre uzunluğundaki doğal gaz boru hattı 11,6 milyar dolara mal olmuştu.

Rusya'nın Ustluga şehrinden Almanya'nın Greifswald şehrine ulaşacak hattın bu yıl devreye girmesi bekleniyordu. Baltık Denizi'nin altından geçen Kuzey Akım 2 aynı zamanda dünyanın en uzun su altı boru hattı ünvanına da sahip.