CiddiGazete- İtalya’da hükümet, yeni akademik yıl başlarken, coronavirüs salgını ile mücadele yöntemlerini açıkladı.

Ülkede insanların aşılandığını, testlerinin negatif çıktığını veya Covid-19'dan kurtulduğunu gösteren bir sertifika olan Yeşil Geçiş Kartı’nın (aşı kartı) kapsamı bugün itibarıyla eğitim ve ulaşım sektörlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

1 Eylül itibarıyla yürürlüğe giren önlemlerde, önümüzdeki haftadan itibaren sınıflarına dönen öğrenciler için, maske, kademeli giriş süreleri, ateş ölçümü ve mesafe dahil olmak üzere coronavirüs önlemlerinin geçerli olacağı hatırlatıldı.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA

Hükümet, doktorlar ve hemşireler için halihazırda yürürlükte olan sisteme benzer şekilde yeni kurallara uymayan okul çalışanlarına ceza verileceği konusunda uyardı.

Yeşil Geçiş Kartı’na sahip olmamaları nedeniyle beş gün izin alındıktan sonra, çalışanların işe gelmedikleri sürenin usulsüz olarak kabul edileceğini, bunun sonucunda da iş kaybı ya da maaş kesintisiyle karşı karşıya kalacakları anımsatıldı.

12 YAŞ ALTINDAKİLER MUAF

Aşısız çalışanların okul veya üniversite mülküne ancak 48 saatte bir Covid testi yaptırdıkları takdirde girebilecekleri aktarılan yeni kararlardan 12 yaş ve altındaki öğrencilerin muaf olacağı bildirildi.

ULAŞIM ÖNLEMLERİ

NTV’nin aktardığına göre, 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan kurallarda, şehirlerarası ve yüksek hızlı trenlerin yanı sıra iç hat uçuşlarına, uzun mesafeli otobüslerde ve bölgeler arası feribotlarda Yeşil Geçiş Kartı ibraz edilmesinin isteneceği bildirildi.

Hükümet, yerel toplu taşıma ağları ve bölgesel tren seferlerinde ise aşı kartının ibraz edilmesinin şart olmadığını ifade etti.