CiddiGazete- Bloomberg'in haberine göre Rusya Ukrayna'daki ilerleyişini durdurdu ve barış müzakerelerinde taktik değiştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat işgalini açıklamasından bu yana Rus Genelkurmay Birinci Başkan Yardımcısı Sergei Rudskoi ilk kez ilk aşamanın tamamlandığını duyurdu. Rudskoi "Güçlerimiz asıl hedefe, Donbas'ın tamamen kurtarılmasına odaklanacak" dedi.

İLERLEYİŞ DURDU

Ukrayna ve batılı müttefikleri, Rusya'nın askeri hamlesini zayıf planlama ve lojistik nedeniyle "durmuş" olarak tasvir ediyor.

Bloomberg, konuya ilişkin değerlendirmede "Bir aylık savaşmanın ardından sınırlı ölçekte toprak kazanımı elde edilmesi, Moskova'nın potansiyel olarak hedef değiştirmesine yol açtı" yorumunu yaptı.

Rus Genelkurmay Birinci Başkan Yardımcısı Sergei Rudskoi operasyonu "başarılı" olarak nitelendirdi ve birkaç büyük şehrin ele alınmamasının kasıtlı olduğunu iddia etti. Rudskoi, operasyonun tüm hedeflere ulaşılana kadar devam edeceğini söyledi ancak bunun ne zaman olabileceğini açıklamadı.

BÜYÜK ŞEHİRLERİ HENÜZ ELE GEÇİREMEDİ

Rus birlikleri, Ukrayna kuvvetlerinin savaştığı hiçbir büyük şehri ele geçiremedi. Rudskoi, 2 Mart'tan bu yana Rus kayıplarını bin 351 ölü ve 3 bin 835 yaralı olarak duyurdu.

NATO yetkilileri, Rus tarafındaki ölümlerin tahminlerini 7 bin ila 15 bin, yaralıları da 30 bin ila 40 bin arasında bir yere koydu.