CiddiGazete- Rusya-Ukrayna savaşının 14'üncü gününde Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska, Instagram hesabından bir mesaj paylaştı.

"Küresel Medyaya Bir Açık Mektup" başlıklı mesajında yanında kırmızı harflerle “I Testify...” (Şahitlik Ediyorum” yazan siyah beyaz bir fotoğrafını kullanan Olena Zelenska, son dönemde kendisine çok sayıda medya kuruluşundan röportaj teklifleri geldiğini belirterek, "Bu mektup bu taleplere cevabım ve Ukrayna'da yaşananlara tanıklığımdır" dedi.

‘BU YAŞANANLAR İNANILMAZDI’

Zelenska, "Sadece bir hafta önce, bu yaşananlar inanılmazdı. Ülkemiz barışçıl bir yerdi, şehirlerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz hayat doluydu. 24 Şubat sabahı hepimiz Rus işgalinin anonslarıyla uyandık. Tanklar Ukrayna sınırını geçti, uçaklar hava sahamıza girdi, füze rampaları şehirlerimizin etrafını çevirdi" diye yazdı.

Savaşın özellikle kadınlar ve çocuklar için ne kadar dehşetli olduğunu belirtip hayatını kaybeden çocukları anan Zelenska, "Rusya sivillere karşı savaş açmadığını söylediğinde ben ilk olarak hayatını kaybeden çocukların isimlerini sayıyorum" dedi.

‘HAVA SAHASI UÇUŞA KAPATILMALI’

Telegram'dan da yayınlanan mesajda savaş sırasında doğan bebeklerin ilk gördükleri şeyin sığınakların beton tavanları, ilk nefeslerinde soludukları şeyin yer altının kirli havası olduğunu ifade eden Zelenska, "Kapana kısılmış ve dehşet içinde insanlar karşıladı onlardı. Bu noktada hayatları boyunca barış görmemiş onlarca çocuk var" diye yazdı.

"Bazı şehirlerde aileler günlerce bomba sığınaklarından çıkamıyor çünkü sivil altyapı ayrım gözetilmeksizin ve kasten bombalanıyor" diyen Zelenska, eşinin Batı'ya yaptığı çağrıyı yineleyerek Ukrayna hava sahasının uçuşa kapatılmasını talep etti.

DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU

Zelenska mektubunda tüm dünyaya gösterdikleri destek için teşekkür etti, eşi Ukrayna Devet Başkanı Zelenskiy'nin Batı'dan talep ettiği uçuş yasağını tekrar dile getirdi ve "Nükleer savaş ile hepimizi tehdit eden Putin'i durdurmazsak dünyada hiçbirimiz için güvenli yer kalmayacak" dedi.

Mesaj, paylaşılır paylaşılmaz dünya basınında gündem oldu. 44 yaşındaki First Lady Olena Zelenska, sosyal medya paylaşımlarıyla bir yandan halkın moralini yükseltmekte bir yandan da uluslararası kamuoyunun dikkatini ülkesinde yaşananlara çekmekte önemli bir rol oynuyor.

KAYNAK: NTV