CiddiGazete- Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın sabahın erken saatlerine kadar füze atışlarına devam ettiğini belirten Zelenski, "Rusya füze atışlarına yerel saatle sabah 04.00'te yeniden başladı. Rus birlikleri birçok yönde ilerlemeyi durdurdu" dedi.

"RUSYA'YI YENİDEN MÜZAKERE MASASINA OTURTMALIYIZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, dün akşam ABD ve Avrupa'nın açıkladığı yaptırımlara yönelik "yeterli değil" cevabı verdi.

Rusya'da protestolara katılan Rus vatandaşlarına da seslenen Zelenskiy "Bu gece kahraman şehir Kiev'deki yerleşim alanlarını bombalamaya başladınız, 1941'deki gibi. Protestoya gelen tüm Rus vatandaşlarına şunu söylemek istiyorum: Sizi duyduk, bize inanmaya başladınız. Bizim için savaşın. Savaşla savaşın" dedi.

Zelenski, diyalog çağrısında da bulunarak "Rusya'yı yeniden müzakere masasına oturtmalıyız" dedi.

"DÜŞMANIN BİR NUMARALI HEDEFİYİM"

Zelenski bir önceki açıklamasında Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını koruduğunu belirterek, "Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil" ifadesini kullandı.

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenski, "Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar" diye konuştu.