CiddiGazete- AKP Batman İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, partililerle bir araya geldi.

Bakan Şimşek burada yaptığı konuşmada, Batman'da genel seçimlerde yakalanan ivmenin yerel seçimlerde de süreceğine inandığını belirterek şöyle dedi:

- Dolayısıyla ben de iyi bir çalışmayla son seçimde yakaladığımız ivmenin, başarının ileriye taşınabileceğine canı gönülden inanıyorum.

- Çünkü ortam buna müsait. Yani siyasi belirsizlik şu anda yok. Ülkemiz önemli bir seçimi geride bıraktı.

- Mahalli seçimler yerel hizmetlerin kimler tarafından yapılacağına karar verilen bir seçim. Önemli bir seçim, her seçim önemli.

Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle Emekliye ayrılan Akşener'den ilk hamle

- O nedenle yoğun bir çalışma dönemi bizi bekliyor. Sizler de sahada inşallah hep birlikte çalışacağız ve sonuç almak için çaba göstereceğiz.

"EĞİTİM ÖNCELİKLİ ALANIMIZ"

Mehmet Şimşek ayrıca, Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde düzenlenen açılış töreninde verdiği mesajde şu ifadeleri kullandı:

- Devletimiz burada muazzam bir şekilde yatırımları destekliyor. Sadece altyapıya, sadece eğitime, sadece sağlığa yatırım yapmıyor, aynı zamanda yatırım yapanlara çok güçlü destek veriyor.

- O nedenle biz bu coğrafyada aslında bir umut kaynağıyız. Çünkü petrol ve doğal gaza sırtını dayamadan, yani tabiri caizse ekmeğini taştan çıkartarak başarıyı yakalamış çok nadir ülkelerden bir tanesiyiz ve yeni yüzyılımızda inşallah bu atılımı, başarıyı çok daha ileri taşıyacağız. Biz siyasette insanı merkeze alan bir felsefeye sahibiz.

- Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman milletimize, insanımıza, hizmet etmeyi esas aldık. Bu hizmetlerin de en önemlisi bence eğitimdir. Çünkü nesilleri dönüştüren, ülkeleri başarıya ulaştıran sabit formül eğitimdir.

- Eğitim bizim en öncelikli alanımızdır, en büyük önceliğimiz olmaya devam edecek. Yani bütçeden en çok kaynağı eğitime yatırmaya devam ediyoruz.

- Eğitime, bilime, teknolojiye daha çok yatırım yapacağız. Aslında Necat Nasıroğlu Vakfı'nın yaptığı yatırım bu yönde özel sektör anlamında atılmış çok önemli çok büyük bir yatırımdır.

- Batman bugün inovasyonu, üretimi konuşuyor. Batman bugün gerçekten katma değeri yüksek alanlarda çaba sarf ediyor.

- Onun için bu birlikteliğimiz anlamlı. Bu güzel külliyenin, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nun hayırlı olmasını diliyorum.