CiddiGazete- Altın fiyatları, ABD merkez bankası Fed'in güvercin duruşunu koruması beklenen toplantısı öncesi, yatırımcıalrın dikkatlerini dolardaki düşüş ve hisse senetlerindeki yükselişe çevirmeleri ile birlikte kararsız bir seyir izledi.

ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, coronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ile birlikte büyümede toparlanma olacağına ilişkin iyimserlikle, Pazartesi günü 15 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı ve Mart ayında gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden başlattığı ralliyi yüzde 45'e çıkarttı. Dolar göstergesi, 2011'den bu yana en uzun günlük düşüş serisinin ardından fazla değişmedi.

Bloomberght’nin aktardığına göre, altın bu yılı merkez bankalarının coronavirüs pandemisinin etkilerini gidermek için faizleri düşürmesi ile birlikte yüzde 12 yükseldi. Fed'in Çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantısında, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, şu anda fazla bir ihtiyaç olmamasına karşın tüm likidite araçlarını kullanmaya devam etmesi ve faizi sıfır seviyesi yakınında bırakması bekleniyor.

Pepperstone Ltd. araştırma stratejisti Sean Maclean, "Risk iştahı ile birlikte gelen ralliye karşın, altın bu 1,700 dolar seviyesini korumaya hazır görünüyor" dedi ve “Bu oldukça güçlü bir teknik seviye ve altın için görünüm yukarı yönlü" değerlendirmesinde bulundu.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.8 yükseldikten sonra yüzde 0.2 gerileyerek Singapur saati ile 12:44'te ons başına 1,695.96 dolara geriledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 1.3 ve platin yüzde 0.4 düşerken, paladyum yüzde 0.3 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Mart ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında seyrediyor.

Altın destekli Borsa fonlarındaki (ETF) altın varlıkları üst üste üçüncü günde de düştü.