CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde AKP 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarının iki, üç kat arttığı bir dönemden geçildiğine, dünyada neyin nereye geldiğinin herkes tarafından yakından takip edildiğine vurgu yaparak, "Ücretliler başta olmak üzere, her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in, “Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim” sözleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleriyle birlikte değerlendirildiğinde asgari ücrete enflasyon farkı zammı beklentisi arttı.

Gerçek Gündem’in haberine göre uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2022 yılı Haziran ayı anket döneminde 6 aylık enflasyonun yüzde 39,67 olarak gerçekleşmesi halinde Temmuz ayında asgari ücrete bu oranda zam yapılabileceğini belirtiyor. Olası enflasyon farkı oranlarına göre zamlı maaşlar şöyle olacak:

ENFLASYON FARKI ORANI

YENİ MAAŞ

Yüzde 25

5.316 TL

Yüzde 30

5.528 TL

Yüzde 35

5.741 TL

Yüzde 40

5.954 TL

Yüzde 45

6.166 TL

Yüzde 50

6.379 TL