CiddiGazede- Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, İçişleri Bakanlığı’nın marketlerde 7 Mayıs’tan itibaren zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğine dair genelgesine destek verdi.

Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tam kapanma sürecinde zincir marketlerin pazar günleri kapalı olması ve temel gıda, temizlik ürünlerinin dışında ürün satmaması uzun zamandır talebimizdi. Diğer taleplerimizden olan e-ticarete de bu kapsamda düzenleme yapılmasını bekliyoruz.

Kararda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan'a, İçişleri Bakanı Sn. @suleymansoylu’ya, Ticaret Bakanı Sn. @mehmedmus’a ve tüm bürokratlara esnaf ve sanatkarımız adına teşekkür ediyorum.”

İNTERNETTEN SATIŞ

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, internetten satış hakkında ise şu mesajları paylaştı:

“Esnafımızın iş yeri genelge ile kapalıyken onun satamadığı ürünlerin tamamı internetten satılıyor. İnternet satışlarında da fatura, fiş kesen, malı paketleyen, kargoya giden, teslim eden çalışanlar var. Bu işleri yapanlar evlerinden çıkıp işyerine gidiyorken esnafın dükkanı kapalı.

Madem bu sektörlerde tam kapanma var, bunların yaptıkları satışlar hem Hazine ve Maliye Bakanlığınca hem de İçişleri Bakanlığınca incelenmeli ve yasak kapsamında olan bu sektörlerde ve yasak günlerinde satışların nasıl yapılabildiği sorulmalı.”