CiddiGazete- Arnavutluk'a kaçtığı belirlenen ve hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in yakalanması çalışmalarına destek vermek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5'er kişilik iki ekibin Arnavutluk ve Kosova'ya gittiği bildirildi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise Faruk Fatih Özer'in "Tiran’dan Kosova’nın güneybatısındaki Prizren şehrine geçmiş olabileceğini" ve "Türklerin yoğun yaşadığı bu şehirde bölgedeki etkili bir ismin korumasında saklandığını" yazdı.

Sevilay Yılman’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Kurduğu Thodex adlı şirket üzerinden 400 bine yakın insanı tokatlayarak kapağı yurt dışına atan Faruk Fatih Özer’den hala bir haber yok.

Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gittiği tespit edilen Özer ilk gün yaptığı açıklamada; "Hakkımda ortaya atılan iddiaların tamamı asılsızdır. Birkaç güne kadar döneceğim ve adli makamlarla da oturup anlaşacağım" dediğinde öyle olmayacağını zaten biliyorduk.

Zira kimseyi dolandırmadığını, kimseyi mağdur etmediğini iddia eden bir insan niye gizlice kaçar?

Mağdurların parasını geri verecek adam niye sosyal medyadaki hesaplarını kapatıp araziye karışır?

Bu arada biliyorsunuz ki, hakkında; "Kırmızı Bülten"le arama çıkarılan Özer’in Arnavutluk’tan iadesi istendi.

İstendi de...

Özer hala Arnavutluk’ta mı ondan da emin değilim.

Çünkü dün polisteki bir kaynağım şahsın Tiran’dan Kosova’nın güneybatısındaki "Prizren" şehrine geçmiş olabileceğini söylüyordu.

Eğer doğruysa kaynağımın söylediği; Özer, Türklerin yoğun yaşadığı bu şehirde bölgedeki etkili bir ismin korumasında saklanıyor.

İsim de üflendi kulağıma ancak elimde bunu kanıtlayacak herhangi bir delil olmadığı için şu anda yazmam doğru olmaz.

400 bine yakın insanı dolandıran Thodex'in 20’lik "zeki" ve "çalışkan" CEO’su Faruk Fatih Özer ile ilgili elde edebildiğim son bilgiler şimdilik bu kadar.