CiddiGazete- Dünyayı saran yeni yatırım aracı kripto para ve Metacon'le ilgili Sodimer'den haftalık değerlendirme yapıldı.

Sodimer'in dijital para araştırmaları sorumlusu AlpTürk İnce'nin haftalık değerlendirmesi şöyle:

Kripto para piyasaları yaşanan düşüş sonrası kısmen yükseliş hareketleri gösterse de genel olarak halen düşüş trendi devam etmektedir. Lider para olan Bitcoin, FED faiz kararından sonra hareketlilik gösterse de halen düşüş trendindedir. Bitcoin için güvenli yer 50 bin dolar seviyeleri olarak öne çıkmaktadır. Bu seviye kırılmadığı sürece Bitcoin’de yaşanan yükseliş kalıcı olamayacaktır.

Geçen hafta yaşanan bir ilk Bitcoin'e yeniden dikkatleri çekti. Dünyada ilk kez Bitcoin destekli mortgage ürünü tanıtıldı. Ledn şirketi tarafından tanıtılan üründe, kullanıcılar BTC'leri teminat olarak kullanabileceklerdir.

Bitcoin yatırımcıları için;

- 46 bin 500 seviyelerinin Bitcoin için destek noktaları haline geldiğini ve 49 bin 500 bandının ise direnç noktası haline geldiğini unutmamalılar.

- Mevcut gelişmeler ile Bitcoin üzerinde güçlü bir etki oluşturmadı ama borsalarda yaşanan keskin düşüşler kripto piyasaları etkileyebilir.

- Bitcoin'de 50 bin dolar bandı aşılmadıkça, mevcut baskının devam edeceği öngörülmektedir.

- Eğer destek yeterli gelmezse, Bitcoin'de düşüş 45 bin bandının altına gerileyebilir.

Diğer kripto paralarda ise Bitcoin'den kaçan yatırımcıların yarattığı suni bir artış görülmektedir. Ancak bu artış yanıltıcı olmamalı ve yatırımcılar piyasadaki hareketliliği dikkatli incelemelidir.

Meta coinlerde ise;

- Aralık ayının başından beri düşüş trendine giren Sandbox, dip noktasını gördükten sonra tekrardan yükselişe geçti. Eğer SAND bu hafta gelen destekler ile 5,5 dolar bandına yükselirse, yeni bir yükseliş trendi başlatabilir.

- Bir diğer metacoin Decentraland ise bu ayki satışlarla 3 doların altına gerilemişti. Ancak bu haftaki desteklerle 3,37 seviyesine yükseldi. Destekler devam ederse bu hafta yeni bir yükseliş trendi görülebilir.