CiddiGazete- İstiklal Caddesi'nde pazar günü meydana gelen terör saldırısında altı kişi yaşamını yitirirken, 81 kişi yaralandı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Ahlam Albashir'in saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Saat 15.17'de Taksim Meydanı'nda yürüyen ve İstiklal Caddesi'ne giriş yapan Ahlam Albashir, saat 15.30'da İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı banka oturarak 40 dakika vakit geçirdi.

FOTOĞRAFINI GÖNDERDİ

Yayın yasağı olmasına rağmen, iktidara yakın Sabah Gazetesi'ne verilen Ahlam Albashir'in ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı.

Ahlam Albashir ile birlikte hareket eden bir örgüt üyesi, Albashir'in bankta otururken fotoğraflarını çekti ve hemen Albashir ile firari Bilal Hassan'ın İstanbul'a gelişini sağlayan ve Kobani'den saldırının talimatını veren "Hacı" kod adlı kişiye gönderdiği aktarıldı.

"TALİMAT GELİNCE BOMBAYI BIRAKIP KAÇTIM"

Ahlam Albashir talimatı bekledi. Fotoğrafları inceleyen "Hacı" kod adlı PKK'nın sorumlusu talimatı verince Albashir bombayı banka bıraktı ve kaçtı.

Resmi ifadesine bugün başlanması planlanan ve yakalandıktan sonra alınan ilk ifadesinde yaşananları bu şekilde anlatan Ahlam Albashir'in "Talimat gelince bombayı bırakıp kaçtım" dediği öne sürüldü.