CiddiGazete- İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internetin kesilmesi nedeniyle bölgeye Starlink uydularını gönderen Elon Musk'a sert çıktı. İsrail İletişim Başkanı Shlomo Karhi, "Ofisim, Starlink'le tüm bağlarını kesecek" dedi.

ELON MUSK'TAN STARLİNK HAMLESİ

İsrail, dün akşam Gazze'ye 7 Ekim'den beri en yoğun hava saldırısını gerçekleştirdi. Bölgedeki telefon ve internet hizmetleri tamamen kesildi, 2 milyon kişiden haber alınmadı. Yapılan çağrılar sonucunda Elon Musk devreye girdi ve Starlink uydularının Gazze'de tanınmış uluslararası kuruluşlar için aktif hale getirileceğini açıkladı.

ABD'den tarihi 'esrar' hazırlığı! ABD'den tarihi 'esrar' hazırlığı!

İSRAİL'DEN SERT TEPKİ

Elon Musk'ın bu hamlesi İsrail'i kızdırdı. İsrail İletişim Başkanı Shlomo Karhi, Elon Musk'ın Gazze için Starlink kararı sonrası sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "İsrail bu kararla mücadele etmek için elindeki tüm imkanları kullanacaktır. Hamas uyduyu terörist faaliyetler için kullanacak. Bunda hiç şüphe yok, biz bunu biliyoruz, Elon Musk da biliyor. Hamas Işid'tir. Ofisim, Starlink'le tüm bağlarını kesecek" ifadelerini kullandı.