CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yüzde 42.6 zam yapıldığını, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğunu duyurdu. 7 bin 500 lira alan bir emeklinin maaşı 10 bin TL olduğunda zam oranı yüzde 25'te kaldı.

Milyonlarca emekli geçen Temmuz ayında sıfır zam almıştı. Erdoğan, maaş iyileştirmesi için 2024 Ocak ayını işaret etmişti. Erdoğan şimde de 2024 Temmuz ayında emekliler arasındaki maaş adaletsizliğinin giderileceğini savundu.

Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada emekli maaşlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

- Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere refah düzeyini düzeltmek için canla ve başla çalışıyoruz. İşçi, memur ve emekli maaşlara yaptığımız zamlarla bunu kısmen sağladık.

- İnşallah önümüzdeki dönemde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin liralık ödeme gerçekleştirdik.

Özel'den 'müzakere' açıklaması Özel'den 'müzakere' açıklaması

- Çalışan emeklilerimiz de 5 bin lirayı aldı. Emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. 2004 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 498,25 SSK ve Bağkur'da yüzde 37,57 artış oldu.

- Bu artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlığı gördüğümüz için birbirine yakınlaştıracak adım atıyoruz.

- Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor.

- Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

- Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz.

- 200 milyar liralık ilave kaynağı emeklilerimizin istifadesine sunmak istiyoruz. Tüm bu artışların ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"2024'Ü EMEKLİLER YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ"

- 2024'ü emekliler yılı olarak ilan ediyoruz. Bu vesile ile emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak hedefimizdir. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetler şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun.