CiddiGazete- Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, "Bir vatan evladı olarak sizlere diyorum. Bunu yanlış yorumlamayınız. Yanlış anlamayınız ama dikkatinizi çekmek için söylüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlayınız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı anlatınız aziz İstanbullular" ifadelerini kullanan Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi.

"HAS SİSTEMİ"

Milli Yol Partisi Genel Merkezi'nde bugün düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendiren Remzi Çayır, Türkiye'nin "yarınını göremeyen bir ülke" haline geldiğini söyledi.

Mevcut durumdan AKP iktidarını ve uygulanan "has sistemi" sorumlu tutan, göreve geldiklerinde bu sistemi ortadan kaldıracaklarını ifade eden Çayır, "Derhal milletin bilgilenmesi lazım. Milletin uyutulmaması lazım… Önünü görmüyor, yarınını görmeyen bir ülke haline geldik. Vatandaşlarımız da öyle. Yarın ne olacak? Bir ay, bir yıl sonra ne olacak bununla ilgili hiç kimsenin bir öngörüsü yok. İş adamı da öyle, adam bir yere yatırım yapacak, yatırımı ile ilgili hiçbir şey söyleyemiyor, hiçbir şey yapamıyor. Onun için de bu 'has sistemi'ni ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ

Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerine de tepki gösteren Remzi Çayır, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Ülkücü hareketin güya liderlerinden birisini olduğunu iddia ediyor... Kim? Devlet Bahçeli...

15 Temmuz darbesi münasebetiyle İstanbul'da düzenledikleri basın toplantısında ne dedi biliyor musunuz? Herkes farklı şeyler beklerken, sözünün sonunda çok tuhaf, acayip, enteresan bir çağrıda bulundu. Ne dedi Bahçeli biliyor musunuz?

'Aziz İstanbullular, bu memleketin evladı olarak diyorum, yanlış anlamayın ha. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyınız.'

Kim diyor? Bahçeli... Ben de buradan dönüyorum Sayın Bahçeli'ye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk milletine, bütün insanlığa diyorum ki:

Ey İstanbullular, ey Ankaralılar, ey Türk milleti, Türk insanı ve insanlık; Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanıyınız. Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlayınız. Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatınız. AlparslanTürkeş'i anlayınız, tanıyınız, onu anlatınız.

Allah'tan korkun... İflas etmiş, iflas ettiğini millete duyurmuş, 'Dün dündür, bugün bugündür' diyen bir adamın neyini anlayacağız, neyini anlatacağız?

Koskoca adamlar koltuklarını korumak adına başkalarının şemsiyesi altında kâhya olmaya alışmışlar."