CiddiGazete- ABD'nin Los Angeles kentinde, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve USC Annenberg İletişim ve Gazetecilik Okulu Kamu Diplomasisi Yüksek Lisans programı ortak sponsorluğunda düzenlenen konferansta Ermeni protestocular, Azerbaycan, Türkiye ve organizatörlere yönelik hakaretlerde bulunması üzerine polis tarafından salondan çıkartıldı.

KONFERANSIN ARDINDAN BİR SALDIRI DAHA

Polis karakolunda dehşet Polis karakolunda dehşet

Etkinliğin açılış konuşmalarının ardından, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'ın konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkmasıyla 11 kişilik bir öğrenci grubu daha protestoya başladı. Etkinlikte Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolusu Ramil Gurbanov da Ermeni protestocuların hedefi oldu.

Protestoların ardından grup kampüs güvenliği ve polislerin müdahalesiyle zorla salondan çıkarıldı.

Konferansın ardından YEE Başkanı Şeref Ateş, Türkiye'nin Los Angeles Din Hizmetleri Ataşesi İsmail Demirezen ve O3 Medya Yöneticisi Saner Ayar, dışarıda göstericilerin fiziki ve sözlü saldırısına uğradı.

DIŞİŞLERİ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizi ve Azerbaycan'ı, son dönemde ise Ermenistan Hükümetini ve bölgedeki barış sürecini de hedef alan radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesi endişe vericidir.

Heyetimize fiziki saldırıda bulunanlar hakkında gerekli hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır. Tarihi olayların dar ve yerel siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları memnun etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği bu olayla bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır."