CiddiGazete- UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe, B Grubu ikinci maçında Fransa temsilcisi Rennes ile karşı karşıya geldi. Rennes'in 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe beraberliği 90+3'te yakaladı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

İlk yarıda Fenerbahçe'nin etkili oyunu karşısında varlık gösteremeyen Rennes, İrfan Can Kahveci'nin attığı gol ofsayt nedeniyle "VAR" kararıyla iptal edilince nefes aldı. İkinci yarıya etkili başlayan Fransız ekibi, 52. dakikada Martin Terrier ve 54. dakikada Lovro Majer'in attığı gollerle 2-0 öne geçti.

60. dakikada İrfan Can Kahveci müthiş füzeyle Fenerbahçe'yi maça ortak etti. Mücadelenin 83. dakikasında İrfan Can'ın suratına vuran Hamari Traore "VAR" kararıyla kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda baskısını iyice artıran Fenerbahçe, 90+3'te kazanılan penaltı vuruşunu Enner Valencia ile gole çevirdi ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 4 puanla ikinci sırada yer alırken, aynı puandaki Rennes ise averajla liderlik koltuğuna oturdu.

İRFAN'IN GOLÜ VAR'A TAKILDI

Maça etkili başlayan Fenerbahçe, 25. dakikada ağları sarstı ama "VAR"a takıldı. Sol kanattan kullanılan taç atışından sonra sol çaprazda topla buluşan Lincoln Henrique yerden vuruşunu yaptı. Michy Batshuayi'den seken topu İrfan Can Kahveci tamamlayarak filelere gönderdi, ancak VAR incelemesinden sonra İrfan Can Kahveci'nin pozisyonunun ofsayt olduğu işaret edildi ve gol iptal edildi.

RENNES İKİ DAKİKADA 2 GOL ATTI

İlk yarısı golsüz sona eren maçta daha fazla pozisyon üreten ve baskılı olan Fenerbahçe, iki dakikada dağıldı. Maçın 52. dakikasında Fenerbahçe savunmasının arkasına iyi sarkan Martin Terrier, Lovro Majer’in pası sonrası kaleci Altay Bayındır ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. Bu golden iki dakika sonra bu kez Martin Terrier'in pasına hareketlenen Lovro Majer, kaleci Altay'ı çalımladıktan sonra topu boş kaleye gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

İRFAN BU KEZ AFFETMEDİ

Art arda gelen gollerle morali bozulan Fenerbahçe, 59. dakikada İrfan Can Kahveci'nin golüyle maça tutundu. Altay Bayındır'ın hızlı başlattığı atakta Mert Hakan Yandaş sağ kanattaki İrfan Can Kahveci'ye pasını verdi. Sağ kanattan içeriye süzülen İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışından müthiş bir füzeyle topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.

KIRMIZI KART VE PENALTI...

Mücadelenin 83. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin suratına vuran Rennes kaptanı Hamari Traore, VAR kontrolü sonrası doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Rennes'in 10 kişi kalmasıyla iyice baskı kuran Fenerbahçe, 90+3'te penaltı kazandı. Benjamin Bourigeaud’nin müdahalesiyle yerde kalan ve penaltıyı kazandıran Enner Valencia, vuruşu da gole çevirdi ve maçın skorunu 2-2 olarak belirleyen isim oldu.

MERT HAKAN İLK KEZ...

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Mert Hakan Yandaş, bu sezon ilk kez bir maça ilk 11'de çıktı. Sezon başında yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre takımından ayrı kalan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, ilk maçını 22 Ağustos’ta Adana Demirspor’a karşı oynamış ve sonradan oyuna girmişti. Daha sonra 4 maçta daha sonradan oyuna dahil olan Mert Hakan, bu sezon ilk 11'de ilk kez Rennes'e karşı forma giydi.

BATSHUAYI 11'DE BAŞLADI

Fenerbahçe'nin yeni santrforu Michy Batshuayi, sarı- lacivertli formayla ilk kez 11'de görev aldı. Transfer sürecinin son günlerinde kadroya katılan Belçikalı golcü, ilk maçına Dinamo Kiev karşısında sonradan oyuna girerek çıkmış ve galibiyet golüne imza atmıştı. Batshuayi, Rennes karşısında ise ilk 11'de görevlendirildi.

OSAYI VE İSMAİL 3 MAÇ SONRA...

Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu Bright Osayi-Samuel ile orta sahada görev yapan İsmail Yüksek, 3 maç sonra ilk 11'de görevlendirildi. Özellikle sağ bek pozisyonuna geçtikten sonra Fenerbahçeli taraftarların beğendiği isimler arasında yer alan 24 yaşındaki oyuncu, son olarak 25 Ağustos'ta Austria Wien karşısında ilk 11'de görevlendirilmişti.

Yaklaşık 1 ay sonra ilk 11’e dönen Osayi-Samuel, ligdeki Konyaspor ve Kayserispor maçlarında sonradan oyunda dahil olmuştu. Osayi-Samuel, son oynanan Dinamo Kiev maçında ise süre alamamıştı. Fenerbahçe'nin bir diğer genç oyuncusu İsmail Yüksek de tıpkı Osayi-Samuel gibi ilk 11'deki son maçını 25 Ağustos'ta Austria Wien karşısında oynamıştı.

RENNES TRİBÜNLERİNDE TÜRK TARAFTARLAR

Fenerbahçe'nin Rennes ile oynadığı karşılaşmada, Türk taraftarlar ev sahibi takım tribünlerinde karşılaşmayı takip etti. UEFA ile yapılan görüşmenin ardından misafir tribüne sadece bin 350 kişilik yer ayrılmıştı. Ev sahibi taraftarların kombinelerini satın alan çok sayıda Türk futbolsever, karşılaşmayı yerinde takip etti.