CiddiGazete- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Galatasaray İspanyol devi Barcelona'ya konuk oldu. Bu sezon Avrupa'da ligden çok farklı bir görüntü çizen sarı kırmızılı takım Camp Nou'da avantajlı bir skor alarak tur şansını İstanbul'a taşıdı.

Şampiyonlar Ligi'nden gelen Barcelona ise favorilerden biri olarak gösterildiği Avrupa Ligi'nde müthiş seyirci desteğine rağmen kazanamadı. Grupları namağlup tamamlayıp adını son 16 takım arasına yazdıran sarı-kırmızılılar, Napoli'yi eleyen Katalan devine sahasında büyük bir sürpriz yaptı.

GOMİS'İN GOLÜ VAR'A TAKILDI

İlk yarıda ve ikinci yarıda savunmada Barça'ya fırsat vermeyen Galatasaray'ın 78. dakikada Gomis ile bulduğu gol ofsayta takıldı. VAR’da yapılan incelemede az farkla önde yakalanan Gomis'in bulduğu gol geçersiz sayıldı.

Favori Barcelona karşısında istediğini alan Galatasaray'da Inaki Pena eski takımına karşı ortaya koyduğu performansla maça damga vurdu.

Karşılaşmanın rövanşı 17 Mart Perşembe İstanbul'da oynanacak. Galatasaray'a tur için tek farklı galibiyet yetecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Memphis Depay'ın pası ile topla buluşan Jordi Alba ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi ancak meşin yuvarlak savunmamızın kontrolüne geçti.

5. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Memphis Depay ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılamayı başardı.

5. dakikada Barcelona gole çok yaklaştı. Sol çaprazda topla buluşan Jordi Alba yerden ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Ferran Torres kayarak vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gitti.

7. dakikada savunma arkasına gönderilen pasa sol kanatta Jordi Alba hareketlendi ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

10. dakikada sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Adama Traore ceza sahasına girdi ve son çizgiye inerek ortasını yerden ceza sahasına doğru göndermek istedi ancak savunmamız son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

13. dakikada kanatları etkili kullanan Barcelona karşısında kendi yarı sahamızdan çıkmakta güçlük çekiyoruz.

15. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Berkan Kutlu ortasını ön direğe doğru gönderdi ancak bu top doğrudan kaleci Marc-Andre Ter Stegen'in üzerine gitti.

18. dakikada Memphis Depay sol kanattan ceza sahasına girdi ancak rakibini geçmek isterken topun kontrolünü kaybetti.

22. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Memphis Depay ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderdi ancak savunmamız topu kontrol etmeyi başardı.

27. dakikada ceza yayının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Memphis Depay doğrudan sol köşeyi düşündü ancak kalecimiz Inaki Pena uzandı ve gole izin vermedi.

30. dakikada Galatasaray'dan Berkan Kutlu rakibi Pedri'ye yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

35. dakikada Barcelona'da Memphis Depay oyuncumuz Sacha Boey'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

36. dakikada temsilcimiz gole çok yaklaştı. Sol çaprazdan ceza sahasına topla birlikte hareketlenen Kerem Aktürkoğlu rakibini geçerek ceza sahasına girdi ve sağ ayağının içi ile vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak savunmadan sekerek kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

37. dakikada sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Patrick Van Aanholt ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Marcao kafa vuruşunu yaptı ancak oldukça etkisiz olan bu şut kaleci için problem yaratmadı.

40. dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda Sofiane Feghouli ortasını ceza sahasına doğru hareketlenen Mostafa Mohamed'e gönderdi. Golcü oyuncu kafa vuruşunu yaptı ancak yardımcı hakemin bayrağı kalktı.

41. dakikada sol çaprazda topla buluşan Memphis Depay topu sağ tarafına çekerek sağ ayağı ile çok sert vurdu ancak kalecimiz Inaki Pena, sağ köşeye uzanarak gole izin vermedi.

45. dakikada hakem Benoit Bastien'nin düdüğü ile müsabaka devre arasına girdi: 0-0

Camp Nou'daki Barcelona-Galatasaray maçını 61 bin 740 seyirci izledi.

İKİNCİ YARI

Barcelona, ikinci yarıya değişikliklerle başladı. Ronald Araujo, Nico Gonzalez ve Ferran Torres'in yerine Gerard Pique, Sergio Busquets ve Ousmane Dembele oyuna dahil olduk.

50. dakikada ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Jordi Alba ortasını altı pas çizgisine doğru gönderdi ancak kalecimiz Inaki Pena çıkardı ve meşin yuvarlağı kontrol etti.

54. dakikada Kerem Aktürkoğlu topla birlikte sol çaprazdan ceza sahasına girdi ancak rakibini geçmek isterken topun kontrolünü kaybetti.

56. dakikada Barcelona gole çok yaklaştı. Ceza sahası içi sol çaprazında topu kontrol eden Ousmane Dembele vuruşunu yaptı. Savunmadan seken top altıpas sağ çaprazında Adama Traore'nin önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu topu düzelterek vuruşunu yaptı ancak top savunmamızdan sekerek kalenin üzerinden dışarı gitti.

57. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Memphis Depay ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Sergio Busquets kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Inaki Pena üst direğin hemen altından meşin yuvarlağı çıkarmayı başardı.

61. dakikada kırmızı mavili ekipte dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşti. Memphis Depay kenara alınırken, yerine Pierre Aubameyang oyuna dahil oldu.

64. dakikada Sergio Busquets'in pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Frenkie De Jong bekletmeden sert vurdu ancak kalecimiz Inaki Pena üzerine gelen bu topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

65. dakikada Mostafa Mohamed'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, tekrar Mostafa Mohamed'i görmek istedi ancak yan hakemin bayrağı Kerem için kalktı.

68. dakikada Galatasaray'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşti. Mostafa Mohamed ve sakatlanan Ryan Babel oyundan alınırken, yerlerine Bafetimbi Gomis ve Emre Kılınç dahil oldu.

73. dakikada sol çaprazdan topu ceza yayına doğru süren Ousmane Dembele çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

77. dakikada Taylan Antalyalı, rakibi Ousmane Dembele'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

78. dakikada savunma arasına gönderilen topa hareketlenen Bafetimbi Gomis kaleci ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi ancak hakem Benoit Bastien, golcü oyuncunun pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret etti.

79. dakikada Galatasaray'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşti. Sofiane Feghouli yedek kulübesine alınırken, yerine Alexandru Cicaldau oyuna dahil oldu.

80. dakikada Barcelona'da son oyuncu değişikliği gerçekleşti. Adama Traore'nin yerine oyuna Luuk De Jong dahil oldu.

82. dakikada sol kanattan gelişen atakta Jordi Alba ortasını yakın direğe doğru gönderdi ancak Galatasaray kalecisi Inaki Pena çıktı ve meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

86. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Ousmane Dembele yerden şansını denedi ancak top Galatasaray savunmasından geri geldi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 0-0 sona erdi.

GALATASARAY SON 16'YA NASIL GELDİ?

Bu sezon Süper Lig'de iyi bir performans sergileyemeyen ve şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan sarı-kırmızılı takım, Avrupa’da ise farklı bir görüntü çiziyor. Avrupa serüvenini UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turundan başlayan Galatasaray, Hollanda’nın PSV takımını geçemedi ve yoluna "Kupa 2"de devam etti.

Bu organizasyonda sırasıyla İskoçya'nın St. Johnstone, Danimarka'nın Randers takımlarını eleyen sarı-kırmızılı ekip, adını gruplara yazdırdı. E Grubu'nda İtalya'nın Lazio, Fransa'nın Olimpik Marsilya ve Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımlarıyla karşılaşan Galatasaray, üçer galibiyet ve beraberlik aldı. Gruptan namağlup lider çıkan "Cimbom" doğrudan son 16 turuna yükseldi.

LİGDE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiriyor. Ligde geride kalan 28 müsabakada 9 galibiyet, 8 beraberlik alabilen sarı-kırmızılılar, 11 karşılaşmadan ise yenilgiyle ayrıldı. Galatasaray, 29. haftaya 35 puanla 12. sırada girecek.

2022 yılında yaptığı 9 lig maçında ikişer galibiyet ve beraberlik alan Galatasaray, 5 mücadeleden de puan çıkaramadı.

GALATASARAY'IN 1 AYLIK ZORLU FİKSTÜRÜ

Galatasaray, Barcelona maçıyla başlayan 1 aylık süreçte zorlu bir fikstürden geçecek. UEFA Avrupa Ligi’nde bugün ve 17 Mart Perşembe günü Barcelona ile karşılaşacak sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de ise arka arkaya Beşiktaş, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarına çıkacak.