CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gençler İçin Gençlerle Beraber" programının 11'incisinde gençlerin sorunlarını dinledi. Toplantının konusu öğrencilerin barınma sorunu oldu. Öğrencilerin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Geçen sene bizim odalarımız 4 kişilikti. Günümüzde şu an 6 ve 8 kişilik odalar olacağını söylüyorlar. İtiraz ediyoruz ama sesimiz duyulmuyor.

- Okula yerleştim ama yurt yok. Durumumuz içler acısı gençler olarak.

"YANDAŞ MİLLETVEKİLİ GELİNCE YEMEKLERİN GRAMAJI ARTIYOR"

- Yandaş taraftan herhangi bir milletvekili veya herhangi bir müdür geldiği zaman gramajı bile arttırdıklarını kendim biliyorum. 5 çeşit varsa 20 çeşide çıkıyor.

- Doktor ve diyetisyenim benim okul yemekhanesinden yemek yememi yasakladı. Mesela annem benim 2-3 yıl yedek olarak çalıştı hastanede. Dediler ki malum partiye üye olursanız işe alacağız. Üye oldu o hafta işe aldılar.

- Küçükken böyle bir gençliğim olacağını düşünmedim. Umutlarım çok azalmış kendime dair.

"NEDEN CEPHE KOŞULLARINDA OKUYORUZ?"

- Bir gencin 50 kuruş, 60 kuruş daha ucuz diye 1 km daha fazla yürümesi ahlaksızca! Ya da bir gencin resmi gazete okumak zorunda kalması ahlaksızca!

- Yurt dışına gitmeyi mantıklı buluyorum ancak vicdani bulmuyorum. Yurt dışında tutukluların yaşam şartları, bizim buradaki yurtlarda bize sağlanamıyor.

- Eğitim de bir savaştır ama neden cephe koşullarında okuyoruz?