CiddiGazete- Olay, Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; iki grup arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine taraflardan biri cadde üzerindeki iş yerine sığındı.

CAMLARI TAŞLAMAYA BAŞLADILAR

Onları kovalayan diğer grup ise iş yerinin camlarını taşlamaya başladı. Bunun üzerine hızla iş yerinin kepenkleri kapatıldı. Öfkeli grup, kepenklere yumruk ve tekmelerle vurmaya başladı. İki kişi, aldığı darbelerle hafif şekilde yaralandı.

Durum polis ekiplerine bildirildi. Polisin gelmesiyle saldırgan grup, olay yerinden hızla uzaklaştı. Polis ekiplerinin incelemesinde, bir kurusıkı tabanca ele geçirildi. Bir kişiyi gözaltına alan polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Esenyurt ilçesi Bağlarçeşme Mahallesi'nde bulan bir pasaj içerisinde dün saat 20.20 sıralarında biri yabancı uyruklu, iki şahıs arasında kavga meydana geldiğini belirtti.

"30-40 KİŞİLİK GRUP DAĞITILDI"

Valiliğin açıklamasında olay sonrasında 30-40 kişilik grubun, pasajın dış kapısına taş atarak zarar vermeleri üzerine, güvenlik güçlerince yapılan müdahale sonucu kalabalık grubun dağıtıldığı bildirildi.

"7 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

Valiliğin açıklaması şöyle:

Meydana gelen "Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması" olayı nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalarda; (4)'ü Suça Sürüklenen Çocuk olmak üzere (7) şüpheli yakalanmış, diğer şahısların yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

ÜMİT ÖZDAĞ: OLAYLARDAN UZAK DURULMASINI RİCA EDİYORUM

Suriyeliler konusunda hassasiyetiyle tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yaptığı sosyal medya paylaşımında olaylardan uzak durulmasını istedi. Ümit Özdağ'ın ifadeleri şöyle:

Esenyurt'ta Türk halkıyla Suriyeliler arasında cereyan eden ve her türlü provokasyona açık olan olaylardan milletimizin uzak durmasını rica ediyorum.

Zafer Partisi olarak kimsenin burnu kanamadan tüm sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğimiz sözünü bir kez daha yineliyorum.