CiddiGazete- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen kumarhane ve otel işletmecisi Halil Falyalı’nın cenazesi, sabah saatlerinde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nin morgundan alınarak Çatalköy’deki evine götürüldü.

Evindeki kısa törenin ardından Kumyalı’ya götürülen Halil Falyalı’nın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kumyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Falyalı ile birlikte saldırıda hayatını kaybeden şoförü Murat Demirtaş’ın cenazesi ise Türkiye’de toprağa verilecek.

Halil Falyalı’nın yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen cenaze törerine, KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, UBP Milletvekili Ünal Üstel, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu ve UBP eski Milletvekili Aytaç Çaluda, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’in de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasi de katıldı.

EŞİNDEN CENAZE İLANI

Öte yandan Halil Falyalı’nın eşi Özge Taşker Falyalı, verdiği cenaze ilanında, "Hayat ışığım, evlatlarımın babası, gözümün nuru her zaman bizimle olacaksın. Yattığın yer nur olsun, mekanın cennet olsun. Kalbimin attığı yerdesin. Seni çok özleyeceğiz. Biliyorum ki her nerede olursak olalım her zaman birlikteyiz" ifadelerini kullandı.

Özge Taşker Falyalı, ilanda cenaze törenine ilişkin bilgileri de paylaştı.