CiddiGazete- Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) 7 Mayıs’tan itibaren zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.”

Söz konusu genelgenin ardından marketlerde sigara satışı yapılıp yapılmayacağı konusu merak edilmeye ve sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

‘SOSYAL MEDYA DEDİKODUSU’

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, “Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor” sorusuna cevap verdi.

Market önlemlerine yönelik son yayınlanan genelgede sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirten Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

ONLINE ALIŞVERİŞ

Çataklı, ''Bu süreç canlı bir süreç. Tam kapanma dönemindeki süreçte yaptığımız düzenlemeler, nelerin satılıp satılamayacağı, nerelerin kapanıp kapanmayacağı, cumartesi-pazarın aynısı tam kapanma sürecine yansımış oldu. Gıda, temel ihtiyaçlar başta olmak üzere belirledik. Bu dinamik süreç. Yeni ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler almamız gerekiyor. Marketler de yeni bir süreç. Yeni bir genelge yayınladık. Hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini belirledik. Minimum yoğunluk temel amaç. Online satışlara gelince amacımız kalabalıkları bir araya getirmemek. Online alışverişlerle ilgili durum söz konusu değil” diye konuştu.