CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan'ın ilk sahurunu, Ankara Mamak'ta, Tuzluçayır Şehit Erkan Serdar Sallar Polis Merkezi Amirliği'nde polis ve bekçilerle birlikte yaptı.

Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada, 17 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından tartışmalara yol açan “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Soylu özetle şunları söyledi:

“Özellikle emniyet mensuplarımızla, polislerimizle ilgili bir yönetmelik çalışması yapıldı. Buradaki temel muradımız şuydu:

Doğu ve Güneydoğu’da terörün, güvenlik güçlerimizin büyük fedakarlıkları, hükümetimizin politikaları, milletimizin bu büyük direnciyle azalmasıyla Doğu ve Güneydoğu’da, emniyet mensuplarımızın tabiriyle, şark görevlerinde mahrumiyet olan yerlerde 2 ve 3 yıllık düşürmeler yaptık.

Özellikle ikinci şark görevlerinde sene olarak az olmasına rağmen oralarda da genellikle bir, istisnai olarak da iki yıllık düşümler söz konusu oldu. İki şark var zaten, polisin kendi şeyinde iki defa şarka gitmek var.

O iki şarktan doğuyu ikiye böldük, batıyı da ikiye böldük. Bölmemizin sebebi de bir takım vilayetlere gidilmek istenmemesinden kaynaklanıyordu. Hatta oraları şarkta biraz daha avantajlı hale getirdik.

Ama arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede, bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuştuğumuzda, şöyle bir şey daha ortaya çıktı, arkadaşlarımızla konuştuk, tayine tabî arkadaşlarımızla da değerlendirmeler yaptık.

Doğuyu bir bölge, yine batıyı bir bölge olabilecek şekilde, Sayın Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından bir çalışma yapılması hususunda bir karara da vardık. Bir çalışma da yapacaklar.

Böylece yine ihtiyaca binaen, ihtiyaca yönelik yerlere elbetteki tayinler yapılacak. Çünkü bazı illere gidilmekten imtina ediliyor ama bizim oralar da sorumluluğumuz içinde. Tüm bunları sağlayacak adımı da inşallah atacağımızı düşünüyoruz.”