CiddiGazete- Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Atatürk Anıtı'na dün gece yarısı bir saldırı gerçekleşti.

Anıt, bağlanan halatla devrilmeye çalışıldı. Saldırı girişimi başarısız olurken, olay sabah saatlerinde çevredeki esnafın fark etmesiyle ortaya çıktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, "İktidar eliyle Atatürk'e, Cumhuriyet'e hain, terörist gibi bölücü söylemlerin ayyuka çıktığı bu dönemde bir meczubun gelip gece yarısı Atatürk Anıtı'na saldırması olabilecek bir şeydi. Oldu" diye konuştu.

"MOBESE BOZUK" DENMİŞ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile de görüştüğünü dile getiren Özkefeli, "Yapan aracın tespit edildiği söylendi bize. Gece yarısı Atatürk Anıtı'nın ayağından iple bağlayarak onu çekmeye çalışmış. Kınıyoruz, lanetliyoruz.

MOBESE kameraları bozuk denildi önce bize. Bozuk değilmiş aracı tespit etmişler, bulmuşlar."

Özkefeli anıt için ise "Bu anıt Samsun halkının onur abidesi, Atasına minnetinin ifadesi. Yıkmaya güçleri yetmeyecek" diye konuştu.

VALİLİK: 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Samsun Valiliği, Atatürk Anıtı'na urgan asılmasıyla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Atatürk Anıtı'na yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, "Kolluk birimleri ilgili aracı tespit etmiştir. Onur Anıtı'na urgan asmak suretiyle saldırı gerçekleştiren iki kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir" denildi.