Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba'ya 5 Aralık 2017 tarihinde Ankara'da düzenlenen "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması" adlı toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma açıldı.

Akbaba soruşturma konusu olan konuşmasında, "AKP'ye sesleniyorum; benim oğlumun ayakkabı kutusu var, bununla gurur duyuyorum. Bakın ayakkabısının altı çürümüş, benim yüreğim kale gibidir. Siz neden ayakkabı kutusu denince kızıyorsunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Akbaba, Ankara Arena'da düzenlenen etkinlikte şunları söylemişti:

"Ne dediler bize, 'Evet oyu verenler cennete gidecek', Sayın Binali Yıldırım'a soruyorum bu kadar ananın içinde, sen cennete gidebiliyor musun da beni cennete götüreceksin?

Ne dediler, 'Artık analar ağlamayacak, şehitler gelmeyecek.'

Gücünüz yetmiyorsa o görevi bırakın, siz yemin etmediniz mi?

Ben bir anayım, ben Cumhuriyet kadınıyım, şehit anasıyım. Ben Atatürk'ün izinde giden bir anayım. Her şeyi elinize aldığınızı sanıyorsunuz değil mi, bu analar ölmeden Cumhuriyeti alamazsınız. Adaleti asla asla yok edemeyeceksiniz.

AKP, FETÖ'cü değil mi? Her biriniz ayrı ayrı methediyordunuz. Orduya, emniyete, dine, eğitime, milletin içine FETÖ'cü soktunuz. Sizden bu hesap sorulacak.

Ne mutlu Türküm diyene! Bunu içten söylüyorum.

AKP'ye sesleniyorum; benim oğlumun ayakkabı kutusu var, bununla gurur duyuyorum. Bakın ayakkabısının altı çürümüş, benim yüreğim kale gibidir. Siz neden ayakkabı kutusu denince kızıyorsunuz, siz kutularda para sakladınız, hırsızlık yaptınız.

Her yerde Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan... Hayır efendim olamazsın, kabul etmiyorum. Herkes haddini bilsin, dönüp dolaşıp bu sizin ayağınıza dolanacak. Millet hesap soracak ondan korkuyorsunuz, kaçmadan hesap vereceksiniz."

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba'ya'nın bu sözleri cumhurbaşkanına hakaret sayıldı.