CiddiGazete- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'nin Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadelesi” konusunda basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Uyuşturucuyla mücadelede temel hedefimiz, ülkemizi, uyuşturucunun giremediği, girilmez bölge, yasak bölge haline getirmektir. Bunu başaracağız” diyen Soylu’nun açıklamarının satır başları şöyle:

“Bir baron daha içeride, gözaltında şu an. Epeydir peşindeydik. Urfi Çetinkaya’nın kardeşi şu anda gözaltında.

Analiz Sistemleri Narkotik Ağı (ASENA) yapay zeka programı, bu bizim yeni çocuğumuz, 52 kilo patlayıcı yakalamıştık, o patlayıcıyı bununla yakaladık. ASENA programı bize alarm üretti, dedi ki ‘Burada bir kaçakçılık meselesi var’, biz uyuşturucu için gittik, 52 kilo patlayıcı çıktı.

Bizim şu an en büyük tehlikelerimizden bir tanesi metamfetamin. Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, gizli mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge. Metamfetamini yenersek Türkiye dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda dünyadaki en az ölümü yaşayan ülke olacak.”