CiddiGazete- AKP destekçisi sözde gazeteciler, Türkçe ve Arapça "Biz bir milletiz" başlıklı bir videoda rol aldılar.

THY'den sefer iptali kararı THY'den sefer iptali kararı

Gerçek Hayat isimli derginin sosyal medya hesabından yayımlanan videoda "Bu çağrıya kulak verin" denilerek, Arap dünyasına seslenildi. Videoda Türkçe ve Arapça konuşan isimler, Türkiye'de bazı kişilerin nefret tohumları ektiğini iddia ettiler.

Aralarında Esra Elönü, Özlem Doğan, Hikmet Genç, Hacı Yakışıklı, Taha Hüseyin Karagöz, Yakup Köse, Yasin Aktay da bulunduğu isimler, "Türk olduğunu iddia ederek ırkçılık yapanların Türk milletinin değerleriyle alakası olmadığını" savundular.

"Biz Türküz, Kürdüz, Arapız, Gürcüyüz ve diğerleriyiz. Hepimiz aynı milletin parçalarıyız" denilen video, Arapça "Biz tek milletiz" sloganıyla bitirildi.

FETOŞ'A "VATAN SİZE HASRET" DİYE GÜZELLEME YAPTI

Videonun sahibi dergi, 18 Temmuz 2011'de yayımlanan sayısında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında, "Fethullah Gülen başta olmak üzere birçok kişi adı konulmamış bir sürgün yaşıyor. Türkiye sürgündeki değerlerinin Esat Coşan ve Ahmet Kaya gibi vatana hasret vefat etmesini istemiyor. Kemal Burkay dönüyor ya diğerleri..." ifadesini kapağına taşıdı.

Dergi aynı zamanda Gülen'nin fotoğrafını yayınlayarak, "Vatan size hasret" manşetini attı. Aynı sayıda dikkat çeken bir diğer detay ise "16 Temmuz günlükleriyle bir direnişin şanlı hikayesi..." yazısı oldu.