CiddiGazete- İYİ Parti’nin pazar günü Ankara’da yapılan kurultayındaki skandalı ciddigazete.com gündeme taşıdı.

Okuyuculara dün akşam aktarılan haber, geniş yankı buldu.

Oğluyla birlikte bir haftadır coronavirüs karantinasında olan üst kurul delegesi Mehmet Cengiz Güçarslan'ın Başakşehir İlçe Başkanı Atakan Şakar ve İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mümin Günler tarafından Ankara’ya götürülmesi büyük tepki gördü.

Haberimiz üzerine İYİ Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı’ndan basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, Güçarslan'ın Ankara’ya giderken "normal", dönerken "pozitif" olduğu belirtilerek, "Kongre dönüşü test sonucu pozitif çıkmıştır. Bunun üzerine delegemiz ve teşkilatımız derhal kendini karantinaya almıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Mehmet Cengiz Güçarslan’ın Ankara’ya "özel aracıyla" gittiği belirtildi.

İYİ Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı’nda ofis çalışanı olan Güçarslan’ın "özel aracı"nın bulunmadığı öğrenildi.

Güçarslan’ın Ankara’ya ilçe başkanı Atakan Şakar’ın otomobiliyle gidip döndüğü söylendi.

İŞTE CİDDİGAZETE.COM'U DOĞRULAYAN İTİRAF GİBİ BASIN AÇIKLAMASI:

Üst kurul delegemiz Mehmet Cengiz Güçarslan’ın, Pazar günü gerçekleştirilen 2. olağan kongremize “zorla” getirilerek oy kullandırıldığı, “1 haftadır karantinada olduğu” ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır. Delegemiz kongre öncesi tedbir amaçlı yaptırdığı testlerde kan değerleri normal çıkmış, kongre günü şahsi aracı ve hür iradesi ile gelmiş, gerekli ateş ölçümleri yapılarak oyunu kullanmıştır.

Kongre dönüşü test sonucu pozitif çıkmıştır. Bunun üzerine delegemiz ve teşkilatımız derhal kendini karantinaya almıştır. Bu sebeple, bazı basın yayın organlarında çıkan haber, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Başakşehir ilçe teşkilatı olarak; halk sağlığını tehlikeye atacak bir adımı asla atmayacağımızı değerli kamuoyunun bilgisine arz eder, delegemize Allah’tan acil şifalar dileriz.