CiddiGazete- Dr. Serdar Savaş, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nda 400 öğrenciye coronavirüs bulaştığını ileri sürmüştü.

Bu öğrencilerin karantinaya alındığını belirten Dr. Savaş, "400 öğrencinin virüs kapması bunun 5 katı kadar insanın hasta olduğunu gösterir. Demek ki 2400 öğrenciyi şu anda biz hasta ettik. Bu 2400 öğrenci de şu sırada bu hastalığı başkalarına da yayıyorlar. Bir 5000 de buradan gelir” diyerek LGS ve YKS sınavlarına ilişkin “Ne yaptığınızın farkında mısınız” uyarısında bulunmuştu.

BAKAN KOCA’DAN YALANLAMA

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bu iddiaya sosyal medya hesabından cevap verdi. İddianın gerçeği yansıtmadığını belirten Koca, “Dün sosyal medyada yayımlanan, GEÇEN CUMARTESİ MSÜ SINAVINDA 400 ÖĞRENCİYE hastalık bulaştığını ve öğrencilerin karantinaya alındığını ileri süren haber gerçek dışıdır. Testi sınav sabahı sonuçlanan COVID-19 hastası BİR KİŞİ, sınav sırasında izole edilmiştir. Bulaşma olmamıştır” ifadelerini kullandı.