CİDDİGAZETE

Manavgat ilçesi Kum mevkinde uçak kazası meydana geldi. Manavgat Atatürk Stadı'nın arkasında bulunan pistten havalanan 172P TC-DBD tipi eğitim uçağı, havalandıktan 2 dakika sonra yaklaşık 300 metre ileride karpuz tarlasına düştü. Saat 14.40'ta meydana gelen olayı gören karpuz tarlasındaki vatandaşın ihbarıyla bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Karpuz tarlasına düşen tek motorlu eğitim uçağının içinde bulanan 3 kişiden pilot Levent Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Düşen uçakta bulunan ve ağır yaralanan Devrim Gün ve Ataberk Gökmen isimli iki genç ise olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki yakın hastaneye sevk edildi. İki gençten birinin daha hastanede kurtarılmayarak hayatını kaybettiği öğrenildi. İki gencin İstanbul'da Bilgi Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu yaptığı açıklamada, "Sivil eğitim uçağı Sorgun mevkisinde, Manavgat Stadyumu yakınlarında düştü. Maalesef bir ölü, iki de ağır yaralımız var. Kırmızı kodla çağrı yapılan sağlık ekipleri yaralılara ulaştı. Gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Uçağın neden düştüğüne ilişkin herhangi bir bilgi yok. İncelemelerin ardından belli olacak" ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede 30 Ekim 2018 tarihinde Cessna 152 tipi TC KIM tescilli eğitim uçağı düşmüş ve 2 kişi hayatını kaybetmişti.