CiddiGazete- Cuma akşamı saat 20.55’te meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ölü sayısı 40'A yükseldi. Enkaz altında kalan 45 kişi sağ kurtarılırken, 1607 kişi yaralandı. AFAD, 1607 vatandaştan 1516’sının taburcu edildiğini açıkladı. 91 kişinin hastanede tedavisi sürüyor.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SONLANDIRILDI

Elazığ’ın merkezine bağlı Sürsürü Mahallesi‘nde bulunan dört katlı Dilek Apartmanı‘nın enkazındaki arama kurtarma çalışmaları da tamamlandı. Ekipler, gece saat 02.00 sırlarında enkaz altında bir kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Depremden 58 saat sonra cesedine ulaşılan kişinin 50 yaşındaki Sevim Cambaz olduğu belirlendi. İki kişinin daha enkaz altında olduğu belirlenirken, ekipler arama-kurtarma çalışmalarına 15.45'e kadar devam ettiler. Yapılan çalışmada, enkaz altındaki iki kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Böylece, Cuma günü 20.55'te meydana gelen depremle ilgili arama ve kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Yarından itibaren enkaz kaldırma çalışmalarına başlanacak.

EKİPLER, ENKAZ BAŞINDA DUA ETTİLER

Elazığ Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan Dilek Apartmanı'nın enkazında görev yapan arama kurtarma ekipleri, son kişinin de çıkartılmasının ardından enkaz başında toplanarak küçük bir tören düzenlediler. Farklı illerden ve kurumlardan Elazığ'a gelen ekipler, törenin ardından hayatını kaybedenler için dua ettiler.

12 BİNA YIKILACAK

AFAD verilerine göre Elazığ ve Malatya'da incelenen bin 521 binadan 76’sı yıkık, 645'i ağır hasarlı, 38'i orta hasarlı, 503'ü de az hasarlı. 12 bina acil olarak yıkılacak, 347 binanın ise hasarsız olduğu tespit edildi.