CiddiGazete- Diyarbakır’ın 5 Nisan Mahallesi’nde devriye görevi yapan polislerin belinde tabanca görmesi üzerine kimlik sormak istediği F.A. (20), M.A. (23) ve M.E.C. kaçtı. Şüphelilerden M.E.C. kaçarken, yanındaki tabancayla polislere ateş açtı. Açılan ateşte kurşunun isabet ettiği polis memuru 31 yaşındaki Atakan Arslan yaralandı.

Yaralı polis memuru, arkadaşları tarafından kaldırıldığı hastanede, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

DAHA ÖNCE DE 2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için hava destekli operasyon düzenleyen polis, F.A. ve M.A.’yı Şilbe Mahallesi’nde yakaladı.

Diğer şüpheli M.E.C. ise bu sabah Bağlar Polis Merkezi’ne gidip teslim oldu. Gözaltına alınan şüphelinin sorgusu devam ediyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Diyarbakır İlimiz Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesinde 30 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru meslektaşımız Atakan ARSLAN'ın şehit olduğu hain silahlı saldırı olayını gerçekleştiren şahıslarından M.A. ve F.A. isimli şahıslar 30 Mayıs Cumartesi günü saat 23.45 sıralarında gözaltına alınmışlardır.

Hain silahlı saldırı olayında tetiği çektiği ve polis memuru meslektaşımız Atakan Arslan'ı şehit eden M.E.C. isimli şahıs ise 31.05.2020 Pazar günü Bağlar Polis Merkezi Amirliğimiz tarafından gözaltına alınmıştır.

Konuyla ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikata başlanmıştır.