CİDDİGAZETE

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden aldı.

Bakanlık, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i belediye başkan vekili olarak görevlendirdi.

31 Mart’ta seçilen başkanların görevden alınması ve valilerin kayyum olarak görevlendirilmesi ile ilgili açıklama, İçişleri Bakanlığının internet sitesinde Kürtçe olarak da yayınlandı.

Bakanlık açıklamasında, Mızraklı, Türk ve Özgökçe Ertan’ın ‘terör örgütleriyle iltisak-irtibatı olduğu’, ‘terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunduğu’ anlatıldı.

Açıklamada üç belediye başkanının, ‘haklarındaki adli/idari soruşturma/kovuşturmaların selameti için’ Anayasa’nın 127. maddesiyle 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldıkları belirtildi.

Ayrıca aynı kanunun 45. maddesi uyarınca üç ismin yerlerine belediye başkan vekillerinin görevlendirildiği bilgisi verildi.

İçişleri Bakanlığı bu açıklamayı Kürtçe olarak da bakanlığın internet sitesine yükledi.