CiddiGazete- AKP’nin MHP’nin de desteğini alarak hazırladığı ve bazı illerde birden fazla baronun kurulmasına imkan verecek olan çoklu baro düzenlemesi Meclis’e sunuldu.

Teklife karşı çıkan baro başkanları ve avukatlar, Ankara yürüyüşünün ardından bu kez adliye önlerinde ‘Savunma Mitingi’ düzenliyor.

SLOGAN ATARAK ÇIKTILAR

Sözcü’den Damla Güler’in haberine göre, İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı içinde toplanan avukatlar daha sonra alkışlar eşliğinde, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları atarak mitingin düzenleneceği meydana doğru yürüyüşe geçti.

POLİSTEN ‘COVİD-19’ ANONSU

Çok sayıda avukatın bir arada alana yürümesi sırasında polis, “Çağlayan meydanındaki gruba sesleniyorum. Covid-19 salgını devam ediyor. Lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim” şeklinde anons yaptı. Avukatların alanda toplanması devam ediyor.

‘GELMEYE MECBURSUNUZ’

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından tüm avukatları mitinge katılmaya çağırdı. Durakoğlu şu mesajları paylaştı:

“Sevgili meslektaşlarım, ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor. Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz. Biz avukatız bunu anlatabilmemiz gerekiyor.

Sizi çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum.

Gelmeye mecbursunuz.”

'PANKART, DÖVİZ TAŞINMAMALI'

Mitinge saatler kala İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bir tweet daha atarak, “Bugünkü yapılacak toplantının talebi, ‘Hukuk Devletidir’ katılanların politik kimliği öne çıkmamalıdır. Tam tersine bütün görüşleri ortaklaştırmak iddiası içinde olmalıyız. Bu nedenle pankart, döviz gibi materyaller taşınmamalıdır” dedi.

Öte yandan Adalet Sarayı önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Mitingin yapıldığı meydana giriş ve çıkışlar kapatıldı.