CiddiGazete- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Antalya Baro Başkanı Polat Balkan hakkında 'sosyal medyadan hakaret ettiği' iddiasıyla yaptığı suç duyurusu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Feyzioğlu’nun şikayette bulunduğu ‘basit bir yalancısınız’ sözlerinin hakaret unsuru taşımadığı ifade edilen kararda, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım, “rahatsız edici ve nezaket dışı” olarak değerlendirildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, kararı sosyal medya hesabından açıkladı.

Balkan açıklamasında, “TBB Başkanlık Makamı'nı işgal eden, tarihsel olarak bütün meşruiyetini yitirmiş ve iktidarın uzantısı haline gelmiş olan Metin Feyzioğlu'nun hakkımda yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kovuşturmaya Yer Olmadığına" karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA KONUSU PAYLAŞIM

Metin Feyzioğlu’nun Polat Balkan hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla yaptığı suç duyurusuna konu olan paylaşım ise şöyle:

“Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediğim için genel kurula çağıran arkadaşlarımız aynı paydada nasıl buluşacaklar, bunlar Cumhuriyet Bayramı bildirisinde buluşamadılar… Şimdi nasıl olacak da TBB’yi yıkma noktasında buluşacaklar…”

Bu sözler TBB Başkanı Sayın Av. Metin Feyzioğlu’na ait. Sayın Feyzioğlu, basit bir yalancısınız. Çırpındıkça çamura bulanıyorsunuz. Fermanlı bir ölüm kuşu, satırı çalan cellat olmaya soyunmuş gibisiniz. Her ne olursa olsun, bu canlar bu yüreklerde olduğu sürece adalet, demokrasi ve hukuk mücadelesini sürdüreceğiz; size rağmen…”